Karina Lorentzen Dehnhardt

Medlem af Folketinget for SF
f. 1973, bosiddende i Seest
Jeg er fortaler for individets frie valg, når det handler om beslutningen om, hvordan man vil herfra, når chancerne for at blive helbredt for en livstruende sygdom ikke længere er til stede. Derfor støtter jeg både, at vi får muligheden for aktiv dødshjælp i Danmark, men også bedre rammer for dem, som ønsker en værdig afslutning på et hospice. 

Hospice udgør et godt alternativ til hyppige indlæggelser i et hospitalsmiljø, når udsigten til at stå sygdommen igennem ikke længere et tilstede. Vi skal holde fast i, at et liv har værdi, selvom det befinder sig i terminalstadiet. Her kan der være brug for ekstra trygge rammer og en mulighed for at være pårørende på en god måde, så døden bliver et værdigt forløb og den bedste måde at sige farvel på i en alvorlig og trist situation.

Det er svært at give slip på livet og hinanden. Det er en situation, vi alle kommer i før eller senere. Det er derfor et prisværdigt initiativ, som er taget for at skabe et hospice i Kolding, hvor mulighederne dette er tilstede for at det kan ske under kontrollerede og trygge former. Det er vigtigt både med den rette pleje og omsorg og muligheden for  psykisk, social og åndelig omsorg.

Hospice Kolding har derfor min fulde opbakning. Udgangspunktet er smukt og beundringsværdigt, og samtidig en påmindelse om, hvor skrøbelig livet er.

Karina Lorentzen Dehnhardt