Jørgen Lyngaard

Har i ca. 40 år drevet ejendomsmæglervirksomhed i Kolding og omegn, først sammen med Knud Buus og senere med Kai Mortensen. De seneste ca. 20 år dog sammen Poul-Erik Hansen og min datter Charlotte, og da i samarbejde med Home, som jeg selv var med til at starte for snart mange år siden.

Nu er det dog Poul-Erik og Charlotte der kører forretningen videre, som foruden Home Adelgade, Kolding også omfatter Home butikkerne i Vejen, Vejle og Fredericia. Min ældste datter Anette er også kommet i firmaet, så jeg har også arbejdsmæssigt haft et meget tæt og dejligt forhold til mine piger.

Når jeg har sagt ja til at være ambassadør for Hospice Kolding, skyldes bl.a., at jeg ofte har tænkt over, at vi fødes som regel i store, lyse og højloftede rum, omgivet af dygtige (og travle) hospitalsmedarbejdere. Derefter lever vi i de omgivelser vi selv ønsker og har valgt, men når vi skal herfra, ofte ledsaget af smerter pga. sygdom, foregår det også ofte i store og lyse lokaler, og stadig med hjælp fra dygtige hospitalsmedarbejdere, eller som terminal patient i hjemmet

Efter et langt og forhåbentligt godt liv, burde alle have ret til en kærlig og værdig død, i passende omgivelser og omgivet af personale, der er trænet og uddannet til netop den svære opgave det er, at hjælpe den døende den sidste tid. Dette vil også give familie og pårørende den hjælp og tryghed, som også de har brug for, når en kær person skal herfra, og give dem mulighed for at bruge deres tid sammen med den døende, og ikke med alle de praktiske ting, de ellers skal foretage sig, hvis den sidste pleje skal forgå i hjemmet.

Bl.a. derfor støtter jeg varmt op om at oprette et Hospice Kolding.