Jens-Jakob Fristed Sørensen

Født og opvokset i Sdr. Stenderup.

Jeg er ansat som Skovløber/Naturvejleder hos Naturstyrelsen Sønderjylland og er oprindeligt uddannet skovbrugsfagligt med fokus på det praktiske arbejde. I 2005 skiftede jeg stilling inden for Naturstyrelsen, tog uddannelse til naturvejleder, og fik base i Haderslev Dyrehave. Her består en del af mit job af naturvejledning for borgere i alle aldre. Det er et privilegium at få lov til at formidle naturen, men størst er det nok at se, hvor stor effekt naturen kan have på vores ve og vel. Min passion for naturvejledning målrettet til socialt udsatte, syge eller andre med  behov for nærvær og tryghed, giver mig rigtig meget. Jeg oplever ofte at naturen har en positiv og lindrende effekt hos den enkelte.

Lev livet – hele livet.

Det er med stor glæde, at jeg har modtaget invitationen til at blive ambassadør for ”Hospice Kolding” og ikke mindst har fået lov til at dele mine tanker omkring vigtigheden af en ordentlig og værdig afslutning på livet.

”Vi skal huske at leve livet”. Det er en vending der ofte bliver brugt, og jo ældre vi bliver, desto mere bliver vi opmærksomme på, at det er vigtigt at leve livet. Som børn bliver vi præget af vores forældre og de voksne der er omkring os, til at ”leve livet”. Det giver et sikkerhedsnet der griber os, hvis vi falder i børne- og ungdomsårene. Alle de indtryk vi får igennem vores opvækst, tager vi med ind i voksenlivet. Det er her, vi selv skal tage ansvar for eget liv, og det er her, vi ofte hører vendingen, ”vi skal huske at leve livet”. Det er en vending, der giver rigtig god mening i vores travle hverdag og minder os om vigtigheden af ind imellem at stoppe op og leve livet. Når vi rammes af alvorlig sygdom eller er døende, virker vendingen ”vi skal huske at leve livet” dog fuldstændig malplaceret, og måske kan vi som syge eller døende slet ikke se nogen mening med livet overhovedet. I den del af livet har vi ikke selv et valg mere. Så i den del af livet, kan et Hospice være det sikkerhedsnet, der griber os og hjælper os til at ”leve livet – hele livet”.

Vi fortjener alle, at ”leve livet – hele livet”.

Jeg vil gerne opfordre alle til at støtte og bakke op om Hospice Kolding. Hospice Kolding vil med den påtænkte unikke placering i naturen, udsigt til naturen og lyse omgivelser, være med til at gøre den sidste del af livet mere værdig, både for den døende og for de pårørende. Jeg er overbevist om, at et hospice, der danner en tryg ramme, tilbyder et stærkt nærvær og omsorgsfuld pleje kombineret med indtryk fra naturen, vil have en lindrende effekt i den sidste del af livet.

Jens-Jakob Fristed Sørensen

Haderslev Dyrehave