forår 2022

KOLDING SKAL HAVE ET HOSPICE FOR ALLE

"Vi har inden for det sidste år fokuseret på at oprette et hospice, som også er målrettet mennesker med andre sygdomme end kræft". Sådan siger Lissen I. Schougaard, der er næstformand for Støtteforeningen Hospice Kolding forud for generalforsamlingen torsdag den 10. marts.

Baggrunden for dette er, at en stor del af de knapt 40.000 danskere, som hvert år dør af en livstruende sygdom, vil have behov for lindrende behandling i den sidste tid. Alligevel fik kun 34 patienter pr. 1.000 døende med andre sygdomme end kræft mulighed for at komme på et hospice i 2019, imens 640 patienter pr. 1.000, der døde af kræft, kom på hospice.

"I Støtteforeningen Hospice Kolding ønsker vi at give alle mennesker mulighed for at få en værdig afsked med livet", fortæller Lissen I. Schougaard.

Støtteforeningens næstformand henviser samtidig til at Sundhedsstyrelsen allerede for fem år siden anbefalede, at lindrende pleje og behandling skal tilbydes alle døende.

"Behovet for et hospice, som giver plads til alle døende i Kolding, viser sig blot at være endnu større end noget andet sted i landet, da hospice i vores region er det sted i Danmark, som modtager færrest mennesker med andre livstruende sygdomme end kræft”, oplyser Lissen I. Schougaard.

Støtteforeningen Hospice Kolding bakkes også op i deres synspunkt om hospice for alle døende af statsrevisorerne. Således påpeger statsrevisorerne lige som Støtteforeningen Hospice Kolding det utilfredsstillende i, at regionerne ikke har sikret, at alle patienter med livstruende sygdomme har adgang til specialiseret lindrende behandling, hvis de har brug for det.

"Vi vil med et hospice i Kolding arbejde for at sikre Sundhedsstyrelsens mål om, at 9 ud af 10 patienter uanset sygdom skal have mulighed for at komme på et hospice med lindrende behandling inden for 10 dage efter de har udtrykt ønske herom. Vi vil derfor fortsætte arbejdet for at oprette et hospice for alle døende som har brug for lindrende behandling”.