IMG_4189aaIMG_4166aa IMG_4164aa IMG_4184aa

Både pinsevejret og de mange gæster var i det gavmilde hjørne, da kunstner Henrik Fischer lørdag slog dørene op til sin nye café med et støttearrangement for Hospice Kolding. Selv om det aldrig blev rigtig varmt, så sendte solen dog sine stråler ned over den blomstersmykkede gårdsplads og de omkring 200 gæster, som i eftermiddagens løb kom forbi. Til tonerne af Hanse Rørbæks stemningsfyldte sang og guitarspil og duoen Dennis og Evas finurlig fortolkninger af blandt andre Monty Python, kunne gæsterne læske ganerne med lokalbrygget øl fra brygmester Ejvin Langkjær og stille sulten med hjemmebagte kager og frisksmurte sandwich. Til de ikke-øldrikkende var der kaffe og vin, som var doneret af Rema 1000 i Sdr. Bjert. Den poetiske nysgerrighed kunne tilgodeses ved et besøg i Henrik Fischers galleri, hvor hans smækre ler- og bronzekvinder i forunderligt lette positurer tiltrak sig opmærksomhed.

Den mere alvorlige del af festen stod Hospice Kolding-ambassadør Villy Søvndal for, da han i åbningstalen påpegede vigtigheden af, at så mange som muligt støtter arbejdet med at få et hospice til Kolding både økonomisk og med medlemskab. Kun på den måde kan vi vise politikerne, at vi er klar til gå i gang, så snart der bliver givet grønt lys for etableringen af flere hospicer, sagde han blandt andet. Galleriejer Henrik Fischer udtrykte ligeledes glæde over at lægge hus og navn til det gode formål og fik til gengæld tak fra Jane Rothausen, der er formand for Støtteforeningen for Hospice Kolding. Publikum kvitterede for den dejlige dag ved gavmildt at lægge i donationsboksen – omkring 10.000 kroner kunne Jane Rothausen sammen med resten af bestyrelsen glæde sig over at tælle op ved dagens slutning.